per-holding-glass.jpg

ROM MED PER

22 OKTOBER 2022 15.00

Visste ni att vi har en av landets främsta, sannolikt den främste, romkännare i samma vik som vi? Och inte staden, utan en konnessör av den ädla drycken. Han heter Per Ädel, bor ett par hundra meter bort och förädlar rom i Vare, ytterligare någon kilometer, så det vore ju urbota dumt att inte ta hit honom och låta er vara med om en romprovning med den bäste. Det blir en trevlig, avslappnad provning som i sig är en utflykt både i smaker, historia och geografi.

Max 20 personer.

Provning med Per följt av tvårätters middag.

950.-

romprovning_apelviken (1).jpg

Meny

Efter Pers provning serverar vi en tvårätters meny som heter duga - fattas bara annat.

Råbiff på tryffelmarinerat svenskt nötkött med friterad vitlök, wasabikräm, rostade sesamfrö, picklad shiitake, tryffelchips och sojamajjo.

Rosastekt lammrygg med rostade rotfrukter, jordärtskockor, confiterad vitlök och ramslökskräm.

BOA_0898.jpg

Paket

Naturligtvis vill man gärna dröja sig kvar efter en kväll som denna - och då har vi lämpligt nog snärjt ihop några extra prisvärda paket med provning och middag, 2 nätter för 2 personer  ... 

Ancient Paper

Solviken No. 20 - 22

VÅR EGEN ROM

Varje år tar vi tillsammans med Per fram en unik rom - bara för Solviken. No.22 som årets upplaga heter är en 'ron' från Dominikanska Republiken och destilleriet Alcoholos Fino Dominicano. Ron innebär att den är spansk i stilen vilket betyder att den är mjuk, fruktig med en liten torr restsötma. Ronen har lagrast på Bourbonfat i 12 år innan den skeppades till Varberg för ytterligare 26 månaders fatlagring på svensk ek. No. 22 ingår så klart i provningen. Övriga tre sorter, som omsorgsfullt väljs ut av Per, är hemliga fram till provningen.

rom_sockerror (1).jpg
hotell_vbg.jpg
Hotell
46m² för dig själv

Vet du om att vårt hotell är öppet året om? En hel lägenhet, två sovrum, fullt utrustat kök, fri parkering och egen altan. Frukost ingår! 

talt_vbg.jpg
Camping
Att vara sig själv

Camping är nog för de flesta möjligheten att ta dagen lite mer som den kommer. Vi har nästan 500 campingtomter för just det!

stugorApelviken.jpg
Stuga
Mysiga krypin

Vem blir inte nostalgisk av en klassisk campingstuga? Mysighet över alla breddar. Rum att komma nära och rå om varandra i.