Restaurang Solviken

VARBERG

Allra närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. På Solviken samlas campinggäster och varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av god mat, dofter från grillen, quiz och trubadurer. Höstkvällar med värme och gemyt och en svart vattenyta så långt man ser.

Som utomlands hemma. För den stora festen och för den som bara har vägen förbi. För dig som släpar med dig en hel hög goda kamrater och för dig som träffar dem här.

À la Carte

MENY

Förutom pizza erbjuder Solviken en varierad meny med till exempel fisk- och skaldjurssoppa, något vegetariskt och en eller två rejäla köttbitar, inte minst den i hela-varberg-världsberömda schnitzeln.

Pizza

MED ELD OCH KARAKTÄR

Pizza, hur många idéer om pizza finns det inte? Neapolitaner hävdar till exempel att riktig pizza måste förtäras i just Neapel och att det enbart finns två varianter; Margherita och Marinara. Ha! säger vi. Då har de aldrig provat en kebabpizza med bea. Andra bråkar om banan och anser att det borde vara förbjudet till allt annat än efterrätter. Vi menar att den bästa pizzan är den du gillar. Punkt.

Gräddade i vedugn bär Solvikens pizzor smak av rök och eld. Det, schyssta råvaror, och en hel del omtanke - så gör vi våra pizzor.

 
Nyårsfest
31 december

Var med och fira ankomsten av 2020 med oss på Solviken! På nyårsafton dukar vi upp en härlig nyårsmeny, minglar, hänger vid pianobaren, skjuter raketer och skålar naturligtvis in det nya året med bubbel vid tolvslaget.

Boka våra nyårspaket!

60/70-talsfest
30 november

Love, peace and j-vligt skön musik! Leta fram de utsvängda jeansen, allt med batikmönster och den sedan länge för korta skinnjackan ur garderoben. Under en kväll i november firar vi 60 och 70-talet på Solviken. I mat, musik,
drinkar och kläder.

Viltveckor

14 NOVEMBER - 21 DECEMBER

Höst är tid för vilt. Mustiga smaker av jord, skog och hav. Torsdag till lördag under fem veckor grillar vi vilt, från land och sjö, och ackompanjerar det med smaker kanske lite ovanligare på det gängse matbordet.

Land eller sjö 435 .-

 

Vildsvinskarré, älgentrecôte, renkorv, fasanfilé, vildsvinskorv och rostbiff från ren. Serveras med murkelsås, bea och chimchurri.

Havskräfta, marulk, kolja och lax. Serveras med citron och remouladsås.

Äpplekaka med grillade honungsglaserade äpplen och glass

Är ni många?

SOLVIKEN FÖR GRUPPER

Bröllop, företagsevent, födelsedag. Eller bara för att det är så himla roligt med kalas. Året runt tar vi emot små och stora grupper. Sittande tillsammans upp till hundra personer. Eller abonnera hela stället! Det finns plats för upp till tvåhundra sittande. Kul tema? Musik och dans? Aktivitet före maten? - Inga problem. Prata med Nebbe. 

En tradition

SOLVIKEN ÄR REN KULTURHISTORIA

Någon gång på 1930-talet startade handlerskan Sofia Bengtsson Solviken. Ett strandcafé för törstiga och hungriga badgäster. 

Då hade bad- och campinglivet redan etablerat sig i Apelviken sedan ett tjugotal år. Stadens industriarbetare längtade till naturen. Tåget gjorde det möjligt. De tog med sig tält, byggde spartanska träskjul och började sova över. Sofia och många andra insåg att de behövde något att äta och dricka och en rad enkla, inte alltid godkända, etablissemang dök upp längs viken.

Flera av de här bilderna är från gamla vykort. Det är fascinerande att läsa om hur de då lockades av precis samma saker som för oss till Apelviken idag; havet, friheten, glädjen och en tillvaro lite enklare. En kall öl till det?

Destination Apelviken logotype
  • facebook länk
  • Instagram länk
  • TripAdvisor länk
  • Youtube länk

Kontakt

Sanatorievägen 4

432 53  VARBERG

Reception: 0340-641300

Fler kontaktuppgifter

Ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad, bli inspirerad och få ett och annat erbjudande?

Vägen till havet

Dåtidens Solviken skymtar bakom Strandhyddan...