sommarenApelviken (1).jpg
sand_bg.jpg

I Apelviken har sommaren alltid varit lite längre. Det är sant! När juli blivit augusti, när alla måsten kommer ikapp infinner sig den där känslan av att man gärna skulle hålla kvar sommaren bara lite, lite till. Misströsta inte. Då finns allt du vill ha av sommaren kvar i Apelviken.

'Viken' håller öppet hela september!

Vi tar visserligen aldrig ner öppetskylten hos oss, men i år förlänger vi verkligen sommaren. Och vi gör det tillsammans med våra vänner i viken! Det allra mesta är öppet som minst alla helger fram till siste september.

Vi kavlar upp ärmarna och skall hålla poolen så varm vi bara kan i höstvindarna - vi tror på minst 22-23° som med lite tur kan bli 25°! Här plockas banne mig inte in några uteserveringar bara för att solen går ner framåt nio. Här stänger vi inte några krogar för skolorna råkar börja igen och att stänga vårt Surfcenter när surfingen många gånger är som allra bäst vore rent tjänstefel.

strandtaget.jpg

Strandtåget

Inte nog med att de allra flesta krogar är öppna varje helg hela september, att vi håller Handlar'n och Surfcenter öppna. 

Strandtåget fortsätter köra mellan Apelviken och Societetsparken. En klassiker i Varberg sen hur länge som helst ... men nu mer i en eldriven, mer miljövänlig version. Turen går längs den vackra Strandpromenaden med utsikt över klippor, stränder och Varbergs fästning.

sensommar_kajak.jpg
Calm Sea

Gemytet och pulsen. Stämningen och alla sköna människor dröjer sig kvar i Apelviken när många andra packar ihop och ramlar tillbaks in i vardagen igen. När Gotland åkt tillbaka till Stockholm och Bohuslän spikat för fönstren för hösten fortsätter vi. Inte minst när det blir mörkt och kallt novemberregn strilar behöver vi dagarna med minnen och bilder - hur vi cyklade till Vikhyddan för årets sista dopp trots att det egentligen var lite för kallt, och hur otroligt skönt det ändå var efteråt. Hur vi visserligen fick ta på en extra tröja framåt midnatt men ändå satt ute långt in i natten på Brittas.

Sensommar i Apelviken är lite som när man upptäcker en ny låt av sin favoritartist, som säsongens sista jordgubbar. Skymningen över Kattegatt magisk. Johns place och Surf Saloon har öppet! Kusthotellet, Solviken, Nisses och Brittas Strandveranda likaså. Säg en strand i september som slår det norr om Alperna!

På många sätt är augusti och september den allra bästa tiden. Unna dig själv att stanna kvar i semesterkänslan ett tag till - tids nog kommer november ändå. 

apelviken_bo_vid_havet_wide.jpg
hotell_vbg.jpg
Hotell
46m² för dig själv

Vet du om att vårt hotell är öppet året om? En hel lägenhet, två sovrum, fullt utrustat kök, fri parkering och egen altan. Frukost ingår! 

talt_vbg.jpg
Camping
Att vara sig själv

Camping är nog för de flesta möjligheten att ta dagen lite mer som den kommer. Vi har nästan 500 campingtomter för just det!

stugorApelviken.jpg
Stuga
Mysiga krypin

Vem blir inte nostalgisk av en klassisk campingstuga? Mysighet över alla breddar. Rum att komma nära och rå om varandra i.