sommarenApelviken (1).jpg
sand_bg.jpg

I Apelviken har sommaren alltid varit lite längre. Det är sant! När juli blivit augusti, när alla måsten kommer ikapp infinner sig den där känslan av att man gärna skulle hålla kvar sommaren bara lite, lite till. Misströsta inte. Då finns allt du vill ha av sommaren kvar i Apelviken.

'Viken' håller öppet hela september!

Vi tar visserligen aldrig ner öppetskylten hos oss, men i år förlänger vi verkligen sommaren. Och vi gör det tillsammans med alla våra vänner i viken! Allting är öppet som minst alla helger fram till siste september.

Vi kavlar upp ärmarna och skall hålla poolen så varm vi bara kan i höstvindarna - vi tror på minst 22-23° som med lite tur kan bli 25°! Här plockas banne mig inte in några uteserveringar bara för att solen går ner framåt nio. Här stänger vi inte några krogar för skolorna råkar börja igen och att stänga Surfers och vårt Surfcenter när surfingen många gånger är som allra bäst vore rent tjänstefel.

strandtaget.jpg

Strandtåget

Inte nog med att alla krogar är öppna, att vi håller Handlar'n och Surfcenter öppna. Att Surfers förlänger säsongen liksom Agrells och Apelvikstrand gör det...

Strandtåget fortsätter köra mellan Apelviken och Societetsparken. En klassiker i Varberg sen hur länge som helst ... men nu mer i en eldriven, mer miljövänlig version. Turen går längs den vackra Strandpromenaden med utsikt över klippor, stränder och Varbergs fästning.

Fria åkturer i September!

 

Under hela september bjuder Varbergs Sparbank i mån av plats på åkturen med Strandtåget!

sensommar_kajak.jpg
Calm Sea

Gemytet och pulsen. Stämningen och alla sköna människor dröjer sig kvar i Apelviken när många andra packar ihop och ramlar tillbaks in i vardagen igen. Och efter en sommar som denna - som kanske inte riktigt levererat det där man önskade vädermässigt behöver vi de här dagarna mer än någonsin. Inte minst när mörkt, kallt novemberregn strilar behöver vi dagarna med minnen och bilder - hur vi cyklade till Vikhyddan för årets sista dopp trots att det egentligen var lite för kallt, och hur otroligt skönt det ändå var efteråt. Hur vi visserligen fick ta på en extra tröja framåt midnatt men ändå satt ute långt in i natten på &Olles.

Sensommar i Apelviken är lite som när man upptäcker en ny låt av sin favoritartist, som säsongens sista jordgubbar. Skymningen över Kattegatt magisk. Johns place och Surf Saloon har öppet! Kusthotellet, Solviken, Nisses och Brittas Strandveranda likaså. Säg en strand i september som slår det norr om Alperna!

På många sätt är augusti och september den allra bästa tiden. Unna dig själv att stanna kvar i semesterkänslan ett tag till - tids nog kommer november ändå. 

apelviken_bo_vid_havet_wide.jpg

Apelviksdoppen

Som du förstått vid det här laget är Varberg och bad lite som två sidor av samma mynt,  som svartvinbärsgelén till höstens älgstek, som förfallen garantitid och växellådsbyte, som ... ja ni fattar. Det här manifesteras inte minst i alla 'dopp' vi Varbergbor ständigt har för oss och gladeligen deltar i. Det finns Nyårsdopp, Påskdopp och Juldopp. Det skall badas naken mitt i vintern och gärna ett par vändor till stans alla olika spa. På Destination Apelviken har vi vårt eget Midnattsdopp varje midsommarafton. 

Man skulle lätt kunna tro att det var dopp nog, men icke ... Apelviksdoppen är en del av Sommaren är längre i Apelviken med start i höst. Det hela är enkelt ... Alla som vill får vara med, man badar i havet utan våtdräkt och sånt fusk, doppar sig minst till axlarna och är med i utlottningen av presentkort som sedan kan användas hos något av alla deltagande företag i viken. Extra fint pris till bästa badklädsel! 

Var? Stora Apelviken, någonstans på mitten, typ nedanför Apelvikstrand 

När? Den 5 och 19 september, klockan 15

Föranmälan? Sån't tjafs behövs inte - havet är stort :)

apelviksdoppet.jpg
hotell_vbg.jpg
Hotell
46m² för dig själv

Vet du om att vårt hotell är öppet året om? En hel lägenhet, två sovrum, fullt utrustat kök, fri parkering och egen altan. Frukost ingår! 

talt_vbg.jpg
Camping
Att vara sig själv

Camping är nog för de flesta möjligheten att ta dagen lite mer som den kommer. Vi har nästan 500 campingtomter för just det!

stugorApelviken.jpg
Stuga
Mysiga krypin

Vem blir inte nostalgisk av en klassisk campingstuga? Mysighet över alla breddar. Rum att komma nära och rå om varandra i.