top of page

APELVIKEN
LIVS & STRANDCAFÈ

Vår stora och välsorterade livsmedelsbutik. Men de flesta säger nog bara "affär'n" kort och gott. Vår "affär" har det mesta man behöver på semestern; frukt och grönt, chark, mejeri och grillnödvändigheter som hör camping och sommar till. Dricka, chips och godis. 

Vårt mål är att vara servicebutiken nära dig. Vårt utbud skall innehålla något för alla. Du skall inte behöva åka härifrån för att handla vegetariskt eller veganskt, laktos- eller glutenfritt. Vi arbetar kontinuerligt för att bredda oss och har redan idag ett utbud som vi tror överraskar i en butik av vår storlek. 

Apelviken Livs & Strandcafé har öppet april - september.

livsmedel_vbg.jpg

Nybakat

FRALLOR OCH FIKA

Först på plats, från arla morgonstund, är våra bagare. För att du skall kunna få nybakade frallor redan till frukost. Vi bakar allt själva och lagom till öppning är vårt brödskåp fyllt av rykande färska frallor. Från klockan nio fyller vi på med wienerbröd och kanelbullar till fikan.

Doften av nybakta kanelbullar brukar sprida sig ut ur butiken och ibland ända till de närmaste campingplatserna. Svår att motstå. Under hela dagen fyller vi kontinuerligt på med nybakt –  och naturligtvis har vi nybryggt kaffe för den som vill dröja kvar en stund, njuta av horisonten och kolla in folk på strandpromenaden.

Vi har öppet från april till september. Oftast från tidig morgon till sena kvällen. Aktuella öppettider hittar du här.

VISSTE DU ATT

Olympiafrallan är våra gästers absoluta favorit. Förra året sålde vi drygt 40.000 st. Det var nästan dubbelt så många som nummer två.

cafe_handlarn_apelviken.jpg
cafe_handlarn_apelviken_2.jpg

Cappuccino, någon?

KAFFE OCH TA MED TILL STRANDEN MAT

Det måste ju gå att få riktigt bra kaffe någonstans, sa Sandra en dag. Vi höll med och lät henne baxa in en baristamaskin och skickade personalen på kaffeskola. Allt för att du skall kunna få en riktig espresso till frukost, eller en caffè latte på eftermiddagen mellan stranden och middag. 

I caféet finns också sallader och mackor från nisses, grillad panini för den som vill ha något mer matigt att äta direkt och en sötsak eller två.

Glassbar

LEN OCH SKÄR NJUTNING

Glassbaren är mäkta populär soliga sommardagar. Sexton sorters skopglass med alla tänkbara tillbehör. Mjukglass? Självklart! Slå dig ner med en kopp kaffe och ett rån fyllt av god gräddglass samtidigt som barnen leker sjörövare på "Carin". Hon har ankrat precis utanför, med strandpromenaden och horisonten som bakgrund. 

glassbar

Campingpryttlar

OCH EN HEL DEL DÄRTILL

Naturligtvis har vi också ett bra utbud av allt annat man behöver på semestern; tältpinnarna som du inte riktigt vet var de blev av vid förra årets ihoppackning, extra linor, krokar, gummistroppar och kem. 

Men också bad- och strandleksaker. Simpuffar för den som inte riktigt klarar sig på egen hand. Badkläder, solglasögon och solskydd när långa dagar vid havet tar ut sin rätt. Och en hel del därtill. Saknar du ändå något - låt oss gärna veta.

bottom of page