Vanliga frågor

Boende

När kan jag checka in?


Incheckning för stugor och lägenheter kan ske tidigast kl 15.00. För campingtomter kl 14.00. Under lågsäsong kan det ibland finnas möjlighet att komma tidigare. Kontakta receptionen senast kvällen före ankomst om du vill checka in tidigare. Kommer du senare än receptionens öppettider meddelar du oss så återkommer vi till dig
Får man ha med husdjur?


Husdjur är välkomna på hela campingområdet, men rastning skall ske utanför campingplatsen. Hundar skall hållas kopplade och får, enligt Varbergs kommuns regler, inte vistas på stranden under perioden maj till september.

Husdjur är tillåtna i några stugor och lägenheter. Vänligen informera receptionen vid bokning om ni avser ta med husdjur eller om någon i sällskapet har husdjursallergi.
Finns det åldersgränser?


För att bo hos oss ska minst en i sällskapet ha fyllt 18 år.

En del av våra aktiviteter har också åldersgränser som till exempel vindsurfing från 13 år. För att vara med i Klubb13 skall man vara mellan 13 och 17 år. För att komma in på Oktoberfesten måste man fyllt 18 år.
När skall jag checka ut?


Bor du i stuga eller lägenhet skall du checka ut senast kl 11.00. Boende på campingtomter skall checka ut senast kl 12.00. Under lågsäsong kan det finnas möjlighet att stanna kvar längre på avresedagen. Kontakta receptionen om du vill stanna längre
När och hur betalar jag?


När du gjort en bokning skickas det ut en faktura till er. En anmälningsavgift om 10% (minst 500 kr) skall betalas inom 10 dagar, och resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 40 dagar före ankomst.

Betalning sker till bankgiro enligt faktura. Kom ihåg att uppge OCR-numret.
Betalning från utlandet

Använd IBAN- och BIC-kod – SWIFT/BIC – Swedsess, Bank – Swedbank, SE-10534 Stockholn, Sweden. IBAN – SE08 8000 0008 3881 3601 3266 Bokningsvillkor Övriga bokningsvillkor hittar du här.
Hur gör jag för att avboka?


Avbeställningsskydd kan köpas till för 250 kr och kan användas om:

  • ni eller någon nära anhörig blivit allvarligt sjuk, eller drabbats av döds- eller olycksfall av allvarlig art.
  • någon allvarlig händelse som ej kunde förutses vid bokningstillfället drabbar hem eller familj .

Vid utnyttjande av avbeställningsskydd kan avbokning göras fram till och med dagen före ankomst. På uppmaning måste dessa skäl kunna styrkas med intyg från till exempel läkare, myndighet eller försäkringsbolag.


Avbokning med avbeställningsskydd

Avbokning skall ske skriftligen eller muntligen till Destination Apelvikens reception. Finns avbeställningsskydd behåller apelviken.se en avbokningskostnad.


Avbokning utan avbeställningsskydd

Saknas avbeställningsskydd tar vi ut följande avbokningsavgift
40 dagar eller mer före ankomst: 20% av totalt pris
44-12 dagar före ankomstdag: 50% av totalt pris
11-2 dagar före ankomstdag: 75% av totalt pris
1-0 dagar före ankomstdag: 100% av totalt pris Bokningsvillkor Övriga bokningsvillkor hittar du här.
Jag har en bekant som bor hos er, kan jag får reda på var?


Nej, vi värnar om våra gästers integritet och lämnar inte ut sådana uppgifter.
Vi har en extra bil, var ställer vi den?


Under högsäsong har vi ett mycket begränsat antal med parkeringsplatser inom området och i hyra av stuga eller lägenhet ingår en (1) parkeringsplats/bil.

I hyra av campingtomt ingår plats för ett (1) fordon och detta skall parkeras innanför tomtgränsen.

Vi har ett fåtal avgiftsbelagda parkeringsplatser inne på området som kan hyras. Kontakta receptionen om ni är intresserade av dessa. Det finns ett fåtal besöksparkeringar utanför campingplatsen. Under högsäsong är dessa flitigt använda.

Under lågsäsong kan vi, i mån av plats, men endast efter överenskommelse med receptionen, tillåta ytterligare fordon för boende gäster.
Tänk på att parkering inte är tillåten på platserna utanför Solviken kl 02-06.
Kan man hyra en säsongsplats?


Javisst. Antalet säsongsplatser är dock begränsat och det är ofta en mycket stor efterfrågan. Vill du ställa dig i kö för säsongsplats hittar du allt du behöver veta här.

Restauranger

Kan vi boka bord?


Japp. Vi rekommenderar alltid bordsbokning på Restaurang Solviken om du säker vill veta att det finns plats. Enklast är att boka här på hemsidan. Vill du ringa och boka är vår hovmästare på plats under våra öppettider, telefonnumret är 0340-641313 En bokning har en sittningstid om 2 timmar, därefter måste du vid kö lämna bordet till nya gäster. Alla bord vi reserverar finns inne i restaurangen eller på vår veranda. I mån av plats kan ni, om ni önskar, få ett bord utomhus vid ankomst. Frukost serveras på Nisses Bodega, du bokar bord på 034-641315.
Hur många kan vi komma?


Solviken bokar sällskap upp till 200 personer. Vill ni boka Nisses Bodega tar vi emot upp till 70 personer.
Kan jag äta frukost även om jag inte bor hos er?


Det kan du! Vill du vara säker på att få plats rekommenderar vi att du bokar bord, 0340-641315. Frukosten kostar 119.- för vuxen, 79.- för barn 5-12 år och ingenting för barn under 5 år i målsmans sällskap.
När serveras frukost?


Frukost serveras varje dag året runt, vardagar kl 6-10, helgdagar kl 7-11.
Vad ingår i frukosten?


Vår frukost innehåller det mesta som förväntas av en sådan; både varm och kall mat. Vad sägs om bacon, äggröra, korv och köttbullar? Nybakat bröd, musli och ett urval goda ostar? Salami, skinka och leverpastej. Youghurt, fil och en kaka att runda av med. Oftast har Emelie och Linnéa dessutom rört ihop en stärkande vitaminshot att starta dagen med.
Vad har ni för alternativ för allergiker?


Om ni bokar frukost är vi alltid tacksamma om vi får reda på det så tidigt som möjligt. Då har vi bäst möjligheter att ta fram alternativ för er. Våra restauranger har alltid laktos- och glutenfria alternativ. Är du allergisk eller överkänslig mot andra livsmedel, eller livsmedelstillsatser rekommenderar vi att du pratar direkt med våra kök, kontaktuppgifter hittar du här.

Aktiviteter

Vilka får vara med?


Alla som bor hos oss får vara med i våra aktiviteter och de allra flesta kostar ingenting extra! Åldersgränser Elcykelutflykt, över 13 år Klubb 13, 13-17 år El kick-bike, över 13 år SUP, över 13 år Vindsurfing, över 13 år Ibland har vi särskilda arrangemang med åldersgräns. Dessa framgår då i informationen kring dessa Begränsat antal platser En del av våra aktiviteter har begränsat antal platser. Så tänk på att anmäla deltagande i god tid. Dessa är Vindsurfingkurs, SUP-kurs, Surfskola, Challenge by Actic och Elcykelutflykt
Vad kostar aktiviteterna?


De allra flesta aktiviteter kostar ingenting extra utan ingår i ditt boende! Undantagen är hyra av utrustning i Surfcenter, men deltagande i kurser med våra aktivitetsledare kostar ingenting extra. Under Halloweekend ingår aktiviteter i våra boendepaket. För extra barn och för gäster som inte bokar paket krävs ett aktivitetsband för att delta i aktiviteteterna. Detta kostar 200.- per barn.
När är Aktivitetscenter öppet?


Aktivitetscenter är öppet varje dag under veckorna 26-32.
Kan jag vara med som förälder?


Många barn kan tycka att det är lite läskigt att komma själv första gången och självklart kan du som förälder följa med på de flesta aktiviteter. Oftast vill dock barnen ganska snart vara själva ;) Aktivitetsledarna tar hand om "nya" och ser till att de snabbt hittar nya kamrater. Några undantag finns; Klubb 13 är enbart för barn 13-17 år gamla (eventuell ledsagare får naturligtvis vara med), På minidiscot, lämnar vi barnen vid dörren, liksom Simskolan är enbart för barnen. När vi har Surfskola får föräldrar stanna på stranden. Är du osäker prata med Aktivitetsledarna - de är där för barnens skull!
Vad finns det för aktiviteter för vuxna?


Sommartid har vi träning varje dag i veckan. Vattengympan är mycket populär liksom övriga träningspass vi genomför i samarbete med Actic. Läs mer om de här. Fyra dagar i veckan, tisdag, torsdag, fredag och söndag är poolen enbart öppen för motionssim kl 9-10. Kurser i Surf och SUP är öppna för alla över 13 år. Läs mer här. På surfcenter kan du också till mycket förmånliga priser hyra havskajaker, vind- och vågsurfing, SUP och trampbåtar. Under några vår- och höstdagar har vi guidade elcykelutflykter där Martin Augustsson visar upp ett halland du inte trodde fanns. Hyr en badtunna med goda vänner och filosofera över stjärnhimlen en stund. Några lov och långhelger öppnar vi badtunnor och bastu för alla och låter det ingå i boendet. Håll utkik efter dessa tillfällen. Vår minigolf är öppen från april tills vädret inte tillåter längre. Solviken har sommartid till och från trubaduraftnar och quiz.

Övrigt

Finns det wifi?


Vi har gratis wifi över hela området. Du behöver ett lösenord för att logga in som du får vid incheckning.
Var hittar jag information om Strandtåget?


Strandtåget kör den vackra strandpromenadet från oss till Societetsparken och tillbaka under sommartid. Hållplatsen vid butiken Under eventdagar, som Apple Bay Day och Vinfestivalen, kör Strandtåget annan sträckning. För övrig information se strandtågets hemsida.
När är poolen öppen?


Om vädret tillåter öppnar poolen traditionellt den första april varje år och håller öppet september ut. Före och efter högsäsong kl 10-19 Högsäsong 10-21
Hur långt är det till Ullared?


Naturligtvis missar du inte ett besök på Gekås när du besöker oss! Vägen till Ullared 37,5 km och tar ca 40 minuter med bil. Vägbeskrivning
Kan man åka kollektivt mellan Apelviken och centrum?


Det kan man. Närmaste hållplats heter Varberg Kurorten Apelviken, ca 300m från receptionen. Där kan du ta busslinje 60 in mot stan. Några turer går direkt, och tar då ca 9 minuter. Andra kräver ett byte och för dessa blir restiden ca 40 minuter - och då rekommenderar vi faktiskt en cykeltur eller promenad utmed strandpromenaden istället om man har möjlighet. Länk till Hallandstrafiken.
Hur når jag er när Receptionen är stängd?


Boende gäster som behöver komma i kontakt med oss utanför våra ordinarie öppettider ringer 0340-14150. Då kommer du till vårt vaktbolag som kan hjälpa dig med det mesta. - om du blivit utelåst - om du behöver hjälp med störande grannar - om du märker att du inte kommer hinna checka in innan receptionen stänger - om något slutat fungera

Våra vänner

SAMARBETEN

Utan goda vänner vore vi inte. Vi är både glada och stolta över att samarbeta med