julbord_cover.jpg

Förra hösten var det premiär för ett julbord utöver det vanliga. Klassiska läckerheter som sill, korv, köttbullar och skinka samsades med ett och annat nytänk. Vörtbröd och Janssons naturligtvis – hur skulle det annars sett ut. Naturligtvis gör vi om det i år. De julkryddade revben grillar vi över glödande kol. Snaps, julöl och mumma till det och frampå kvällen har André lovat att mixtra ihop extra juliga drinkar.

Vi rundar av med sötsaker som sig bör och kallar hela kalaset ”En riktig jul!”

Julbord serveras torsdag - lördag med start 25/11 och slut 18/12.

Sittande julbord

Förra årets omständigheter gjorde att vi upptäckte att de allra flesta uppskattade ett sittande julbord där vi kommer till ert bord med godsakerna; först glögg och tillbehör, så klart. Därefter fyra serveringar. Men även om det inte blir buffé på traditionellt sätt, och om det finns plats över, ber ni naturligtvis bara om påfyllning – så mycket ni vill, men spara gärna lite utrymme åt desserterna. 

Pianobar, Julsånger & Quiz

Thomas är på plats varje fredag och lördag och sjunger julsånger så inte ett barnöga är torrt. Vill man sjunga med kan det redan nu vara dags att börja öva på Driving home for Christmas, Feliz Navidad och alla de andra - ni vet vilka. Att öva in de där och lägga lite annan julfakta på minnet hjälper dig dessutom i quizzet. Julklappar till vinnarna självklart.

Alla julens smaker

I FYRA SERVERINGAR

Glögg och pepparkakor

Första serveringen

tre sorters sill – färska räkor – gubbröra – löjrom – rökt laxrulle – gravad lax – skagenröra på ägg – spisknäckebröd – lagrad ost – kokt potatis

Andra serveringen

rökt rådjursfiol – rökt älgstek – griljerad julskinka med stark senap – gräddleverpastej – ankleverterrine med fikonchutney – Timmermanskorv – Onsalakorv – plommongriljerat sidfläsk från Förslöv – rödbetssallad – grönkålssallad - brödkorg med vört-, knäcke- och ljust bröd.

Tredje serveringen

kolgrillat sidfläsk – julköttbullar – lammkorv – dagens två utvalda köttdetaljer från vår kötthandlare – 'Jansson' – brysselkål – halländsk långkål

Fjärde serveringen

ingefärsinkokta päron – ris á la Malta – passionsfruktcheesecake på pepparkaksbotten – chokladtryffel – gottepåse

Julpaket

JULKLAPPAR TILL DIG SJÄLV OCH ANDRA

Den kloke slår naturligtvis ihop julbord med övernattning. Låter kvällen få ta den tid som den rättmätigt behöver, avslutar med en sen promenad längs stranden och svart vatten och unnar sig en riktig frukost dagen efter. Och varför skulle du inte ge dig själv en julklapp i förskott - det är du värd!

Priser

Fredag och Lördag

Vuxen 645.-

Barn, 5-12 år 325.-

Barn, 0-4 år 0.-

Torsdag

Vuxen 545.-

Barn, 5-12 år 225.-

Barn, 0-4 år 0.-

Torsdagar är all den härliga maten precis den samma, men det är ingen underhållning eller quiz.