julbord_cover.jpg

I höst är det premiär för ett julbord utöver det vanliga. Klassiska läckerheter som sill, korv, köttbullar och skinka samsas med ett och annat nytänk. Vörtbröd och Janssons naturligtvis – hur skulle det annars se ut. De julkryddade revben grillar vi över glödande kol. Snaps, julöl och mumma till det och frampå kvällen har André lovat att mixtra ihop extra juliga drinkar.

Vi rundar av med sötsaker som sig bör och kallar hela kalaset ”En riktig jul!”

Julbord serveras fredag - söndag med start 19/11 och slut 13/12.

Sittande julbord

Ett år som detta kommer vi till ert bord med godsakerna; först glögg och tillbehör. Så klart. Därefter fyra serveringar. Men även om det inte kan bli buffé på traditionellt sätt, och det finns plats över, ber ni naturligtvis bara om påfyllning – men spara gärna lite utrymme åt desserterna. 

MED ANLEDNING AV NYA RESTRIKTIONER KRING COVID-19

Den 16 november skärpte regeringen restriktionerna ytterligare och tog bort det så kallade trubadurundantaget. Det omöjliggör tyvärr Pianobaren. Vi tycker så klart det är precis lika ledsamt som ni, och inte minst Thomas som övat julsånger dagarna i ända. Vi kommer kontakta alla som förbokat och förklara hur vi tänker istället - och hoppas vi hittat en lösning som ändå låter oss smaka all den underbara julmaten.

2020-11-17 /NILS GORDH 

Alla julens smaker

I FYRA SERVERINGAR

Glögg och pepparkakor

Första serveringen

tre sorters sill – färska räkor – gubbröra – löjrom – rökt laxrulle – gravad lax – skagenröra på ägg – spisknäckebröd – lagrad ost – kokt potatis

Andra serveringen

rökt rådjursfiol – svartrökt skinka – griljerad julskinka med stark senap – gräddleverpastej – ankleverterrine med fikonchutney – rökt viltkorv – Onsalakorv – plommongriljerat sidfläsk från Förslöv – rödbetssallad – grönkålssallad - brödkorg med vört-, knäcke- och ljust bröd.

Tredje serveringen

kolgrillade revben – julköttbullar – lammkorv – dagens två utvalda köttdetaljer från vår kötthandlare – 'Jansson' – brysselkål – halländsk långkål

Fjärde serveringen

två sorters ost – ingefärsinkokta päron – ris á la Malta – passionsfruktcheesecake på pepparkaksbotten – chokladtryffel – gottepåse

Julpaket

JULKLAPPAR TILL DIG SJÄLV OCH ANDRA

Den kloke slår naturligtvis ihop julbord med övernattning. Låter kvällen få ta den tid som den rättmätigt behöver, avslutar med en sen promenad längs stranden och svart vatten och unnar sig en riktig frukost dagen efter. Och varför skulle du inte ge dig själv en julklapp i förskott - det är du värd!

Priser

Vuxen 625.-

Barn, 5-12 år 300.-

Barn, 0-4 år 0.-

Familjejulbord söndagar

Vuxen 425.-

Barn, 5-12 år 200.-

Barn, 0-4 år 0.-

Söndagar är all den härliga maten precis den samma, men det är ingen underhållning eller quiz.