INSTÄLLD 2020

Oktoberfesterna på Solviken har blivit en institution i Varberg. Snart skulle vi för elfte året i rad låtit sköna bayerska toner ljuda över viken. Men så blir det tyvärr inte. Vi beklagar verkligen och känner med er som längtat efter att återigen få ikläda er Lederhausen och Dirndl - den aktuella situationen kring Covid-19 gör det inte möjligt.

Das oktoberfest 2020

Lördagarna den 19e och 26e september 2020 är det åter dags. När nätterna börjar bli lite kyliga igen och kvällarna kortare förlänger vi sommaren med den kanske bästa av alla sydtyska kulturhändelser - en wunderbar und festlich Oktoberfest! Ta del av varbergshöstens viktigaste tradition; kalas, mat och en liter öl!

Två liveband varje kväll. En riktig Oktoberfest kräver naturligtvis en tyrolerorkester i bästa form. Dessutom kompletterar vi med några av Varbergs bästa Coverband som spelar allt man kan tänka sig.

CIRKUSTÄLT
 

Cirkus Olympias största cirkustält ställs upp framför Solviken, precis vid havet. Vi fyller det med musik, allsång, glädje och öl. Och inte minst med glada människor och en hejdlös stämning!

FÖRETAG
 

Är ni sisådär 150 till 200 medarbetare? Boka en helt egen föreställning, fyll tältet och bjud personalen på en kväll med skratt och sammanhållning som sitter i fram till påsk! Ring 0340-641325 för företagsbokning!

Herzlich Willkommen!

Allt man behöver veta

När är det?


De publika Oktoberfesterna är traditionellt de två sista lördagarna i september. I år blir det 19e och 26e september. Allt drar igång kl 18 och fortsätter ända fram till midnatt.
Vad kostar det?


Oktoberfestbiljett inkluderar entré, bayersk grillbuffé och en fatöl i enliterskrus och kostar 575.- per person. Biljetter köpes i receptionen, 0340-641300, eller på restaurang Solviken. Se också våra förmånliga paket, med boende och biljetter - du hittar dem här. Enbart entré i mån av plats (eftersläpp) kostar 120 kronor.
Bayersk buffé - vad i hela världen är det?


I vår tappning är det en stor grillbuffé - inspirerad av Bayern, som sig bör. Du äter hur mycket du vill av mummschiga tyska korvar så klart, 'drumsticks', lammrostbiff och minischnitzlar. Surkål och tysk potatissallad naturlich. Gulaschsoppa. Sallad... och så slänger vi väl ihop en apfelstrudel eller något annat schmarrigt till kaffet.
Blir det verkligen roligare med tyrolerhatt?


Ja.
Vi kommer med bil, vad gör man av den?


Kör som vanligt mot Solviken. Där finns personal som anvisar parkeringsplats.
Vilka spelar?


Tyrolerorkestern bjuder båda dagarna på den mest förträffliga alpska musik. Och för att komplettera de ljuva bayerska tonerna bokar vi ett coverband från Varberg per kväll - vilka är skrivande stund inte riktigt klart.
Är det åldersgräns?


Yep! Man skall ha fyllt 18 år. Det finns däremot ingen övre.

PAKET

För dig som vill få ut det allra mesta av Oktoberfesten! Vi har tagit fram några mycket prisvärda Oktoberfestpaket så du kan stanna hela kvällen och slipper bekymret med att någon måste köra hem.

Destination Apelviken logotype
  • facebook länk
  • Instagram länk
  • TripAdvisor länk
  • Youtube länk

Kontakt

Sanatorievägen 4

432 53  VARBERG

Reception: 0340-641300

Fler kontaktuppgifter

Genvägar