Restaurang Solviken

Restaurang Solviken
Visa bildspel

Alldeles närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. En restaurang med anor tillbaka till en tid då badlivet började i Apelviken och Varberg. Den kallades solviken redan då - och det gör den fortfarande

Restaurang Solviken

Restaurang Solviken har varit en uppskattad och populär restaurang i åtminstone sjuttio, åttio år, kanske ännu längre, bland såväl varbergsbor som tillresande. Redan vid den tiden apelviken.se bara var en "tältplats" drog Solviken långväga gäster. Man kom för den goda matens skull, för att ta en kall pilsner varma sommardagar och för att umgås. En del för att bada, men många bara för att vistas i vid havet.

På solviken samlas campinggäster med varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av livemusik, quiz och trubadurer.

Nypremiär 29 april!

Hela vintern har vi renoverat, byggt om, byggt nytt och bytt ut. Mycket av det vi gjort i vinter rör 'baksidan'. Saker och ting som man som gäst inte nödvändigtvis ser - men märker ändå; i service och maten på tallriken. Men en hel del förändringar är i högsta grad synliga; den nya vedeldade pizzaugnen, pergolan, den nya menyn, restaurangmiljön...

Rodizio

Årets stora nyhet är Rodizio - ett brasilianskt grillkoncept där du kan äta hur mycket grillat kött du vill; pichana, lamm, salsiccia, vildsvin och ibericogris. Bland annat. Till det en rik buffé av tillbehör.

Vedugnseldad pizza

En riktig italiensk pizza gräddas i vedugn. Värmen är högre och gräddtiden kortare - det gör att botten blir precis så där spröd och tunn som man vill ha den. Röken bidrar med smak och ger en antydan av eld. Eld, rök och riktigt bra råvaror som mozzarella, västerviks gräddost och lufttorkad skinka blir pizzor som tidigare inte gått att få i Varberg. Vill du prova något annorlunda och fantastiskt gott i pizzaväg välj 'Capra' med mozzarella, getost, honung, oregano, fikon och pistaschnötter. Smarrigt värre!

À la carte

Trots alla nyheter har vi kvar det mesta av vår traditionella och omtyckta à la carte meny. Plankstekarna som blivit något av solvikens varumärke, liksom wienerschnitzeln är sannolikt rätter som våra gäster helt enkelt aldrig kommer tröttna på.

Hämta menyn som pdf

boka Hotell

SÖK BOENDE

pizza att hämta
Webb tv
GiveGo 4 juni