Riktig Midsommar

SOM DEN SKALL VARA

Midsommar. Smaka på ordet... finns väl ingenting som är bättre? Midsommar. Mitt i sommaren - jordgubbarna, maten, glädjen, lekarna och midsommarnatten - den magiska! Med sju blommor under huvudkudden. När man badar vid midnatt och aldrig vill att stunden skall ta slut. På Apelviken firar vi midsommar på riktigt ... men just i år i en lite annorlunda tappning med tanke på allt som händer runt omkring oss. Istället för gemensam dans kring midsommarstången, får var och en ett midsommarstång-kit och dansa på egen tomt, vi döper tillfälligt om midnattsdoppet till midsommardoppet och livesänder det på vår facebook. Så även om allt i världen inte är som vanligt så skall små grodor och prästkråkor minsann dansas ändå! Och sill? - Jajjamen, redan till frukost.

Fullbokat

24-27 juni 2021

Här är allt som händer hos oss under midsommarhelgen. Som förra året har vi fått mecka om och stuva till programmet med tanke på det där eländigt tråkiga viruset som begränsar sammankomster, men så klart det skall firas midsommar ... även om det blir i en omstöpt version

Hela helgen

HELA HELGEN | TIPSPROMENAD| START VID MINGOLF

Kan du svara rätt på alla frågor i vår kluriga tipspromenad?

Midsommarafton

11.00 | KRANSVERKSTAD PÅ HEMMAPLAN | FOTBOLLSPLAN

Midsommar är inte bara glam och glädje minsann. Nej, det är också hårt traditionsbundet arbete. Kransar skall bindas. Stång skall kläs. Vi sparkar igång midsommarfirandet med att göra kransar, du hämtar ut paket och gör jobbet hemma vid husvagnen eller lägenheten. Ta med egna blommor så fixar vi ris och binda-ihop-grejor.  

13.00 | "SJÄLV ÄR BÄSTE STÅNG" | FOTBOLLSPLAN

Nja... kanske inte. Vi älskar verkligen dans kring stången, alla tillsammans, men som det ser ut nu är ju "alla tillsammans" inte möjligt. Alldeles självklart gör vi en variant som klarar sociala distansering. Ni hämtar stomme, björkris och band hos oss, sedan mekar alla sällskap ihop sin egen stång. Blommor och eventuell annan utsmycknad ordnar du själv. Så istället för en stång siktar vi i år på minst 200 midsommarstänger på Destination Apelviken - mer midsommar än någonsin! Vi utser vinnare i tre klasser; Mest Kreativa, Mest Charmiga och Kanske-Inte-Den-Snyggaste-Vi-Sett. För att tävla: Lägg upp bild på Instagram eller Facebook och tagga med @destinationapelviken. Lycka till!

15.00 | DANS KRING STÅNGEN | HEMMA HOS DIG

Den bästa av alla svenska traditioner om vi får tycka! Inte mycket som knäcker en små grodorna med familjen! Dans kring midsommarstången - behöver kanske ingen närmare beskrivning än så. Lägg gärna upp en video eller bild på instagram och tagga oss @destinationapelviken. Om vi får delar vi gärna :)

22.00, 22.30 & 23.00 | MIDSOMMARDOPPET| STRANDEN

Starka och modiga frampå kvällen är det för sjunde året i rad dags för vår nya favorittradition - Midnattsdoppet! I år liksom förra året döper vi dock tillfälligt om det till Midsommardoppet. För att inte samlas för många samtidigt har vi i år tre tider för bad. Vi kan tyvärr inte tillåta publik utan livesänder istället via vår facebook-sida för nyfikna tittare - och på så sätt kan du skicka en fantastisk midsommarhälsning till nära och kära som firar annorstädes. Begränsat antal platser, anmälan i minigolfen senast 18.00 samma dag. Alla som doppar sig bjuds på korv med bröd!.

Midsommardagen

11.00-19:00 | ÖPPNINGSERBJUDANDE 2-FÖR-1 | SURFCENTER

SUP, trampbåt eller kajakutflykt. Under Midsommardagen är det 2-för-1 på all uthyrning i Surfcenter.

14.00 | KRABBVIKEN-FAMILJEVERSIONEN | HÄMTA I SURFCENTER

Vad vi gör när vi är i Krabbviken får du faktiskt lista ut själv. Men du skall få två ledtrådar... Det är något man måste göra när man är på västkusten på sommaren, och de gillar musslor.

16.00 | FAMILJENS MIDSOMMARKAMP | HÄMTA I MINIGOLFEN

Vanligtvis hade vi tävlat mot varandra, i år har vi fått tänka om. Hämta ut material, slipa fram en strategi, värm upp och anordna er egen midsommarkamp och krona familjens bästa kämpe.

Fullbokat
Quiz på Solviken
Quiz med Martin

18 November

Kluriga och inte så kluriga frågor i klassisk pubquiz på Solviken.

Träningsläger rullskidor med Klassisk sport
Rullskidor med Jonas

21-22 November

Ett exklusivt tillfälle att slipa färdigheterna. Boka nu.

Brunch på Nisses Bodega
Brunch på Nisses

4 December

Äntligen brunch igen! Frukost och lunch på samma gång.

Påsk i Apelviken
Påsk

14-18 April

Tänk vitsippor. Sol som värmer igen. Grönt. Det är påsk!