top of page
midsommar_camping_1.jpg

Riktig Midsommar

SOM DEN SKALL VARA

Midsommar. Smaka på ordet... finns väl ingenting som är bättre? Midsommar. Mitt i sommaren - jordgubbarna, maten, glädjen, lekarna och midsommarnatten - den magiska! Med sju blommor under huvudkudden. När man badar vid midnatt och aldrig vill att stunden skall ta slut. På Apelviken firar vi midsommar på riktigt ... Och i år verkligen på riktigt igen, med små grodor och prästkråkor kring stången, tävlingar och midnattsdopp! Och sill? - Jajjamen, redan till frukost.

22-25 juni 2023

Här är allt som händer hos oss under midsommarhelgen. Ett gediget, traditionellt midsommarprogram är på plats. Ingenting mindre än vad som krävs.

Program

MIDSOMMARAFTON

10.00 Kransverkstad | Gräsytan vid Innebandyplan

Midsommar är inte bara glam och glädje minsann. Nej, det är också hårt traditionsbundet arbete. Kransar skall bindas.
Stång skall kläs. Vi sparkar igång midsommarfirandet som vi alltid gör med att klä midsommarstången och binda kransar. Ta med egna blommor så fixar vi ris och allt man behöver för att binda ihop kransarna

12.00 Midsommarpicknick | Gräsytan vid Innebandyplan

På midsommarafton firar vi att sommaren äntligen är här och då finns det inga ursäkter för att inte ha picknick. Packa korgen, en filt att sitta på och duka upp till en mysig midsommarpickning tillsammans med familj, vänner och kanske dem i husvagnen bredvid?

13.00 Fiskedamm | Gräsytan vid Innebandyplan

Fiskedamm för alla barn, swisha två guldpengar och se vad du får i napp!

13.30 Stångresning | Gräsytan vid Innebandyplan

Tillsammans reser vi midsommarstången och behöver hjälp från både stora och små!

14.00 Dans kring stången | Gräsytan vid Innebandyplan

Den bästa av alla svenska traditioner om vi får tycka! Inte mycket som knäcker en små grodorna med barnen och goda vänner! Dans kring midsommarstången - behöver kanske ingen närmare beskrivning än så.

15.00 Midsommarkampen | Gräsytan vid Innebandyplan

Nu är Midsommarkampen självklart med på programmet igen. Här tävlar man i lag och ställs inför en mängd fina svenska klassisker så som stafettlekar och plankgång. Fina priser utlovas till det lag som tar hem förstaplatsen i denna prestigefyllda tävling.

23.00 Midnattsdoppet | Stranden

Starka och modiga frampå kvällen, närmare bestämt klockan 23.00, är det dags för vår favorittradition här i Apelviken - Midnattsdoppet! Tidigare har vi varit ett 100-tal våghalsiga, i år räknar vi med nytt deltagarrekord!

Vi lyser upp den redan ljusa midsommarnatten ytterligare med facklor på stranden och alla som doppar sig bjuds på korv med bröd!

MIDSOMMARDAGEN

11.00 Parfotbollsturnering | Fotbollsplan

Här sätts samarbetsförmågan på prov när vi binder ihop era ben två och två och spelar boll. Ta med mamma och pappa!

14.00 Krabbviken | Aktivitetscenter

Vad vi gör när vi är i Krabbviken får du faktiskt lista ut själv. Men du skall få två ledtrådar... Det är något man måste göra när man är på västkusten på sommaren, och de gillar musslor.

15.30 Magisk show | Scenen Nisses Bodega

Trollkarlen Martin förvånar, överraskar och underhåller

17.30 Filmkväll | Aktivitetscenter

Trötta i benen efter midsommardansen dagen innan, midnattsdopp och krabbfiske kryper vi på lördagskvällen ihop framför en barntillåten film och äter massvis av popcorn.

midsommar_camping_vastkusten (1).jpg
vinfestival_apelviken_19_400x280.jpg
26 augusti
Vinfestival

En dag om året går hela viken samman och ställer till med det gemytligaste av vinkalas. Kom du också!

apelviken_sup.jpg
Brunch_varberg_nisses_edited.jpg
22 april
Brunch

Njut av världens bästa uppfinning; frukost och lunch på samma gång. Som låter dig hinna med en rejäl långpromenad längs havet före. 

cirkusOlympia.jpg
6 juli
Cirkus Olympia

Skratt, häpnad och förvåning. En färgsprakande föreställning med clowner, trapetskonstnärer och akrobater. 

bottom of page