top of page
midsommar_camping_1.jpg

Riktig Midsommar

SOM DEN SKALL VARA

Midsommar. Smaka på ordet... finns väl ingenting som är bättre? Midsommar. Mitt i sommaren - jordgubbarna, maten, glädjen, lekarna och midsommarnatten - den magiska! Med sju blommor under huvudkudden. När man badar vid midnatt och aldrig vill att stunden skall ta slut. På Apelviken firar vi midsommar på riktigt ... med små grodor och prästkråkor kring stången, tävlingar och midnattsdopp! Och sill? - Jajjamen, redan till frukost.

20-23 juni 2024

Här är allt som händer hos oss under midsommarhelgen. Ett gediget, traditionellt midsommarprogram är på plats. Ingenting mindre än vad som krävs.

Program

TORSDAG 20 JUNI

23.00 Midnattsdopp | Stranden

Starka och modiga frampå kvällen är det åter dags. Favorittraditionen här på Apelviken - Midnattsdoppet! Tidigare har vi varit ett 100-tal våghalsiga, i år räknar vi med nytt deltagarrekord! Liksom förra året kör vi ett upplägg där Midnattsdoppet blir startskottet på midsommarhelgen redan på torsdagen! 

Vi lyser upp den redan ljusa sommarnatten ytterligare med facklor på stranden och alla som doppar sig bjuds på korv med bröd.

MIDSOMMARAFTON

10.00 Kransverkstad | Gräsytan vid Nisses

Midsommar är inte bara glam och glädje minsann. Nej, det är också hårt traditionsbundet arbete. Kransar skall bindas.
Stång skall kläs. Vi sparkar igång midsommarfirandet som vi alltid gör med att klä midsommarstången och binda kransar. Ta med egna blommor så fixar vi ris och allt man behöver för att binda ihop kransarna

12.00 Midsommarpicknick | Gräsytan vid Nisses

På midsommarafton firar vi att sommaren äntligen är här och då finns det inga ursäkter för att inte ha picknick. Packa korgen, en filt att sitta på och duka upp till en mysig midsommarpicknick tillsammans med familj, vänner och kanske dem i husvagnen bredvid?

13.00 Fiskedamm | Gräsytan vid Nisses

Fiskedamm för alla barn, lämna två guldpengar och se vad du får i napp! Swish funkar oxå.

13.30 Stångresning | Gräsytan vid Nisses

Tillsammans reser vi midsommarstången och behöver hjälp från både stora och små!

14.00 Dans kring stången | Gräsytan vid Nisses

Den bästa av alla svenska traditioner om vi får tycka! Inte mycket som knäcker en små grodorna med barnen och goda vänner! Dans kring midsommarstången - behöver kanske ingen närmare beskrivning än så.

15.00 Midsommarkampen | Gräsytan vid Nisses

Midsommarkampen är självklart med på programmet igen. Här tävlar man i lag och ställs inför en mängd fina svenska klassisker så som stafett och plankgång. Fina priser utlovas till det lag som tar hem förstaplatsen i denna prestigefyllda tävling.

MIDSOMMARDAGEN

11.00 Midsommarbingo | Minigolfen

Ta med familjen och se ifall ni klarar av midsommarbingot fyllt av roliga och spännande uppdrag. Belöning utlovas om man klarar att fylla hela brickan. Bingot hämtas ut i golfkiosken och pågår mellan 11:00 och 13:00!

13.00 Krabbviken | Aktivitetscenter

Vad vi gör när vi är i Krabbviken får du faktiskt lista ut själv. Men du skall få två ledtrådar... Det är något man måste göra när man är på västkusten på sommaren, och de gillar musslor.

15.00 Familjequiz "Midsommar" | Nisses Bodega

Underhållning och allmänbildning på samma gång, och för hela familjen!

17.00 Filmkväll | Aktivitetscenter

Trötta i benen efter midsommardansen dagen innan, midnattsdopp och krabbfiske kryper vi på lördagskvällen ihop framför en barntillåten film och äter massvis av popcorn.

midsommar_camping_vastkusten (1).jpg
frukost_box.jpg
Alla dagar. Året runt
Frukost

Lyft campinghelgen till något extra - unna dig en riktig frukost på Nisses Bodega. Varje dag året runt. 

apelviken_sup.jpg
hostkos_2 (2).jpg
hostkos.jpg
Vecka 40
Høstkos

Norskt höstlov i Apelviken? Jo då. Redan i början av oktober stämplar de flesta norska skolbarn ut för en veckas återhämtning.

oktoberffest_bg_edited.jpg
oktoberfest_400x280.jpg
21 och 28 september
Oktoberfest

Sannolikt Varbergshöstens viktigaste händelse. En institution. Ta på tyrolerhatten det är Oktoberfest i Apelviken!

bottom of page