top of page
solviken_dessert.jpg

Restaurang Solviken

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Varberg

Varberg

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

À la carte-köket 

Kök

Dessert

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Olle

Restaurang Solviken

VARBERG

Allra närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. På Solviken samlas campinggäster och varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av god mat, dofter från grillen, quiz och trubadurer. Höstkvällar med värme och gemyt och en svart vattenyta så långt man ser.

Som utomlands hemma. För den stora festen och för den som bara har vägen förbi. För dig som släpar med dig en hel hög goda kamrater och för dig som träffar dem här.

À la Carte

MENY

Förutom pizza erbjuder Solviken en varierad meny med till exempel ugnsbakad torsk, något vegetariskt och en eller två rejäla köttbitar, inte minst den i hela-varberg-världsberömda schnitzeln.

solviken_lamm (2).jpg
rodizio_1.jpg

Rodìzio

6-7 och 13-14 OKTOBER 2023

Två helger i oktober blir det rodìziodagar. Vi grillar lammstek, Ibericopluma, picanha, kycklingdrums och Salsicciakorv. Potatisgratäng och salladsbuffe till det.  Kan vara en bra idé att boka, så har vi det sagt.

 

​ Vuxen, 395.-

Barn upp till tolv år, 200.-

rodizio

Höst på Solviken

TID ATT UMGÅS

Vi fyller hela hösten med anledningar att umgås. Tillfällen att unna sig något extra. Att ta husbilen till Apelviken, att dröja kvar. Hösten är magisk! En drink till det?

Quiz, 7/9, 5/10, 2/11 och 22/12

Oktoberfest, 23 och 30/9

Rodìziodagar, 6-7 och 13-14/10

Ginprovning,14 och 19/10

Plankvecka, 6-9/11

Rom med Per, 11/11

En riktig jul på Solviken, torsdag - lördag 23/11 - 16/12

Bubbelbar, 31/12

Nyårsfest, 31/12

host_restaurang_varberg (1).jpg
hostSolviken
solviken_pizza_2.jpg

Pizza

MED ELD OCH KARAKTÄR

Pizza, hur många idéer om pizza finns det inte? Neapolitaner hävdar till exempel att riktig pizza måste förtäras i just Neapel och att det enbart finns två varianter; Margherita och Marinara. Ha! säger vi. Då har de aldrig provat en kebabpizza med bea. Andra bråkar om banan och anser att det borde vara förbjudet till allt annat än efterrätter. Vi menar att den bästa pizzan är den du gillar. Punkt.

Gräddade i vedugn bär Solvikens pizzor smak av rök och eld. Det, schyssta råvaror, och en hel del omtanke - så gör vi våra pizzor.

restaurang_solviken_varberg (1).jpg

Är ni många?

SOLVIKEN FÖR GRUPPER

Bröllop, företagsevent, födelsedag. Eller bara för att det är så himla roligt med kalas. Året runt tar vi emot små och stora grupper. Sittande tillsammans upp till hundra personer. Det finns plats för upp till tvåhundra sittande. Kul tema? Musik och dans? Aktivitet före maten? - Inga problem. Prata med Nebbe. 

En tradition

SOLVIKEN ÄR REN KULTURHISTORIA

Någon gång på 1930-talet startade handlerskan Sofia Bengtsson Solviken. Ett strandcafé för törstiga och hungriga badgäster. 

Då hade bad- och campinglivet redan etablerat sig i Apelviken sedan ett tjugotal år. Stadens industriarbetare längtade till naturen. Tåget gjorde det möjligt. De tog med sig tält, byggde spartanska träskjul och började sova över. Sofia och många andra insåg att de behövde något att äta och dricka och en rad enkla, inte alltid godkända, etablissemang dök upp längs viken.

Flera av de här bilderna är från gamla vykort. Det är fascinerande att läsa om hur de då lockades av precis samma saker som för oss till Apelviken idag; havet, friheten, glädjen och en tillvaro lite enklare. En kall öl till det?

bottom of page