restaurang_solviken_varberg.jpg

Restaurang Solviken

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Varberg

Varberg

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

À la carte-köket 

Kök

Dessert

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Olle

Restaurang Solviken

VARBERG

Allra närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. På Solviken samlas campinggäster och varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av god mat, dofter från grillen, quiz och trubadurer. Höstkvällar med värme och gemyt och en svart vattenyta så långt man ser.

Som utomlands hemma. För den stora festen och för den som bara har vägen förbi. För dig som släpar med dig en hel hög goda kamrater och för dig som träffar dem här.

restaurang_solviken_drink.jpg

Höst på Solviken

TID ATT UMGÅS

Vi fyller hela hösten med anledningar att umgås. Tillfällen att unna sig något extra. Att ta husbilen till Apelviken, att dröja kvar. Hösten är magisk. En drink till det?

Quiz, 9/9, 7/10, 21/10, 18/11 och 22/12

Bayerskt Öltält, 24-25/9

Rodìziodagar, 8-9 och 15-16/10

80-talsfest, 30/10

Schnitzelvecka, 8-13/11

Levande Jukebox, 20/11

En riktig jul på Solviken, torsdag - lördag 25/11 - 18/12

Plankvecka, 25-29/12

Bubbelbar, 31/12

Nyårsfest, 31/12

À la Carte

MENY

Förutom pizza erbjuder Solviken en varierad meny med till exempel fisk- och skaldjurssoppa, något vegetariskt och en eller två rejäla köttbitar, inte minst den i hela-varberg-världsberömda schnitzeln.

Pizza

MED ELD OCH KARAKTÄR

Pizza, hur många idéer om pizza finns det inte? Neapolitaner hävdar till exempel att riktig pizza måste förtäras i just Neapel och att det enbart finns två varianter; Margherita och Marinara. Ha! säger vi. Då har de aldrig provat en kebabpizza med bea. Andra bråkar om banan och anser att det borde vara förbjudet till allt annat än efterrätter. Vi menar att den bästa pizzan är den du gillar. Punkt.

Gräddade i vedugn bär Solvikens pizzor smak av rök och eld. Det, schyssta råvaror, och en hel del omtanke - så gör vi våra pizzor.

vedugnsbakad pizza

8-13 NOVEMBER

Schnitzeln är lite av vårt paradnummer. Den finns alltid. Men nu ordnar vi en rejäl scnitzelfest i sex dagar. Vår "vanliga" schnitzel till löjligt bra pris och en rad gästspel; kalvschnitzel, en fylld variant, schnitzel av kalkon och en veggo. Schnitzel tre gånger i veckan är för övrigt precis lagom.

schnitzel_vecka_21 (1).jpg
 
p6_solviken.jpg
julSolviken_20.jpg

Jul på Solviken

25 NOVEMBER - 18 DECEMBER

Alla julens fantastiska dofter. Alla smakerna. Vört, nejlika och senap. Vörtbröd och Jansson. Allt det andra. Ni vet. Mumma, snaps och julöl. Thomas sjunger alla de bästa julsångerna. Ni vet vilka.

Är ni många?

SOLVIKEN FÖR GRUPPER

Bröllop, företagsevent, födelsedag. Eller bara för att det är så himla roligt med kalas. Året runt tar vi emot små och stora grupper. Sittande tillsammans upp till hundra personer. Eller abonnera hela stället! Det finns plats för upp till tvåhundra sittande. Kul tema? Musik och dans? Aktivitet före maten? - Inga problem. Prata med Nebbe. 

Vägen till havet
Vägen till havet

Dåtidens Solviken skymtar bakom Strandhyddan...

press to zoom
Dåtidens Solviken
Dåtidens Solviken

... ungefär där Gillestugan ligger idag

press to zoom
Apelviken en bit ifrån
Apelviken en bit ifrån

Det har hänt en del

press to zoom
Vägen till havet
Vägen till havet

Dåtidens Solviken skymtar bakom Strandhyddan...

press to zoom
1/6

En tradition

SOLVIKEN ÄR REN KULTURHISTORIA

Någon gång på 1930-talet startade handlerskan Sofia Bengtsson Solviken. Ett strandcafé för törstiga och hungriga badgäster. 

Då hade bad- och campinglivet redan etablerat sig i Apelviken sedan ett tjugotal år. Stadens industriarbetare längtade till naturen. Tåget gjorde det möjligt. De tog med sig tält, byggde spartanska träskjul och började sova över. Sofia och många andra insåg att de behövde något att äta och dricka och en rad enkla, inte alltid godkända, etablissemang dök upp längs viken.

Flera av de här bilderna är från gamla vykort. Det är fascinerande att läsa om hur de då lockades av precis samma saker som för oss till Apelviken idag; havet, friheten, glädjen och en tillvaro lite enklare. En kall öl till det?