top of page
solviken_dessert.jpg

Restaurang Solviken

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Varberg

Varberg

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

À la carte-köket 

Kök

Dessert

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Olle

Restaurang Solviken

VARBERG

Allra närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. På Solviken samlas campinggäster och varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av god mat, dofter från grillen, quiz och trubadurer. Höstkvällar med värme och gemyt och en svart vattenyta så långt man ser.

Som utomlands hemma. För den stora festen och för den som bara har vägen förbi. För dig som släpar med dig en hel hög goda kamrater och för dig som träffar dem här.

À la Carte

MENY

Förutom pizza erbjuder Solviken en varierad meny med till exempel en laxfärserad rödtungfilé, något vegetariskt och en eller två rejäla köttbitar, inte minst den i hela-varberg-världsberömda schnitzeln.

fisk_restaurang_varberg (1).jpg
solviken_pizza_2.jpg

Pizza

MED ELD OCH KARAKTÄR

Pizza, hur många idéer om pizza finns det inte? Neapolitaner hävdar till exempel att riktig pizza måste förtäras i just Neapel och att det enbart finns två varianter; Margherita och Marinara. Ha! säger vi. Då har de aldrig provat en kebabpizza med bea. Andra bråkar om banan och anser att det borde vara förbjudet till allt annat än efterrätter. Vi menar att den bästa pizzan är den du gillar. Punkt.

Gräddade i vedugn bär Solvikens pizzor smak av rök och eld. Det, schyssta råvaror, och en hel del omtanke - så gör vi våra pizzor.

Sprucken betong Wall

2 för 1

MÅNDAG - TORSDAG | 15 JANUARI - 21 MARS

Är precis så bra som det låter. Varje måndag till torsdag från den 15 januari till den 21 mars bjuder vi på den billigaste varmrätten när ni är två eller fler som äter. Är ni fyra, blir det de två billigaste rätterna vi drar av från notan. Enda villkoret är att ni äter på plats. Hur bra som helst om vi får tycka. Det finns egentligen ingen anledning alls att inte besöka oss en två, tre gånger i veckan minst.

2for1
restaurang_solviken_varberg (1).jpg
stpatricksday

16 MARS 2024, FRÅN 15

Man kan fråga sig varför vi aldrig tidigare uppmärksammat irländarnas stora dag. Man skäms nästan lite. Men vi tar igen det nu. Med råge! Den sextonde mars går allt i grönt. Vi börjar redan på eftermiddagen med quiz, på kvällen spelar Double Namers traditionell irländsk musik och vi kompletterar menyn med några rätter för att hedra det iriska köket. 

Du kommer med ett härligt uppsluppet humör. Nynnandes på The Wild Rover och Dirty Old Town sedan förmiddagen och dansar Ceili till ända in på småtimmarna.

Är ni många?

SOLVIKEN FÖR GRUPPER

Bröllop, företagsevent, födelsedag. Eller bara för att det är så himla roligt med kalas. Året runt tar vi emot små och stora grupper. Sittande tillsammans upp till hundra personer. Det finns plats för upp till tvåhundra sittande. Kul tema? Musik och dans? Aktivitet före maten? - Inga problem. Prata med Nebbe. 

solviken_apelviken_historia

En tradition

SOLVIKEN ÄR REN KULTURHISTORIA

Någon gång på 1930-talet startade handlerskan Sofia Bengtsson Solviken. Ett strandcafé för törstiga och hungriga badgäster. 

Då hade bad- och campinglivet redan etablerat sig i Apelviken sedan ett tjugotal år. Stadens industriarbetare längtade till naturen. Tåget gjorde det möjligt. De tog med sig tält, byggde spartanska träskjul och började sova över. Sofia och många andra insåg att de behövde något att äta och dricka och en rad enkla, inte alltid godkända, etablissemang dök upp längs viken.

Flera av de här bilderna är från gamla vykort. Det är fascinerande att läsa om hur de då lockades av precis samma saker som för oss till Apelviken idag; havet, friheten, glädjen och en tillvaro lite enklare. En kall öl till det?

bottom of page