solviken_dessert.jpg

Restaurang Solviken

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Varberg

Varberg

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

À la carte-köket 

Kök

Dessert

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Olle

Restaurang Solviken

VARBERG

Allra närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. På Solviken samlas campinggäster och varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av god mat, dofter från grillen, quiz och trubadurer. Höstkvällar med värme och gemyt och en svart vattenyta så långt man ser.

Som utomlands hemma. För den stora festen och för den som bara har vägen förbi. För dig som släpar med dig en hel hög goda kamrater och för dig som träffar dem här.

À la Carte

MENY

Förutom pizza erbjuder Solviken en varierad meny med till exempel Moules Frites, något vegetariskt och en eller två rejäla köttbitar, inte minst den i hela-varberg-världsberömda schnitzeln.

solviken_lamm (2).jpg
solviken_pizza_2.jpg

Pizza

MED ELD OCH KARAKTÄR

Pizza, hur många idéer om pizza finns det inte? Neapolitaner hävdar till exempel att riktig pizza måste förtäras i just Neapel och att det enbart finns två varianter; Margherita och Marinara. Ha! säger vi. Då har de aldrig provat en kebabpizza med bea. Andra bråkar om banan och anser att det borde vara förbjudet till allt annat än efterrätter. Vi menar att den bästa pizzan är den du gillar. Punkt.

Gräddade i vedugn bär Solvikens pizzor smak av rök och eld. Det, schyssta råvaror, och en hel del omtanke - så gör vi våra pizzor.

restaurang_solviken_varberg (1).jpg
80.jpg

80-talsfest

NOSTALGI PÅ SOLVIKEN 17 SEPTEMBER

Den 17 september tar vi oss åter an 80-talet. Leta fram  locktången, tänk pastell, Takano, Lustans Lakejer och vita tubsockor i pumps. Polisonger med en härlig hockeyfrilla, loafers med tofsar och uppkavlade kavajärmar över rosa t-shirt. Sara Nord är här! Sjunger, Dj:ar och håller Quiz Kort sagt en kväll när "to much" är alldeles lagom.

Tvårätters i 80-talstappning; Rostbiff med potatissallad till förrätt och en 'Black & White med Klyftpotatis för 395.-

Vi återuppfinner några av decenniets populäraste drinkar och delar ut pris till bästa åttiotalsdräkt.

 

Rom med Per

22 OKTOBER 2022, 15-19

Sveriges förmodligen främsta kännare av rom, drycken alltså, bor ett stenkast från oss. Det vore ju kriminellt att inte ordna en provning med honom. Så det har vi gjort! Den 22 oktober ger vi 20 personer möjligheten. Se till att du blir en av dem.

per-holding-glass.jpg

Är ni många?

SOLVIKEN FÖR GRUPPER

Bröllop, företagsevent, födelsedag. Eller bara för att det är så himla roligt med kalas. Året runt tar vi emot små och stora grupper. Sittande tillsammans upp till hundra personer. Eller abonnera hela stället! Det finns plats för upp till tvåhundra sittande. Kul tema? Musik och dans? Aktivitet före maten? - Inga problem. Prata med Nebbe. 

Vägen till havet
Vägen till havet

Dåtidens Solviken skymtar bakom Strandhyddan...

press to zoom
Dåtidens Solviken
Dåtidens Solviken

... ungefär där Gillestugan ligger idag

press to zoom
Apelviken en bit ifrån
Apelviken en bit ifrån

Det har hänt en del

press to zoom
Vägen till havet
Vägen till havet

Dåtidens Solviken skymtar bakom Strandhyddan...

press to zoom
1/6

En tradition

SOLVIKEN ÄR REN KULTURHISTORIA

Någon gång på 1930-talet startade handlerskan Sofia Bengtsson Solviken. Ett strandcafé för törstiga och hungriga badgäster. 

Då hade bad- och campinglivet redan etablerat sig i Apelviken sedan ett tjugotal år. Stadens industriarbetare längtade till naturen. Tåget gjorde det möjligt. De tog med sig tält, byggde spartanska träskjul och började sova över. Sofia och många andra insåg att de behövde något att äta och dricka och en rad enkla, inte alltid godkända, etablissemang dök upp längs viken.

Flera av de här bilderna är från gamla vykort. Det är fascinerande att läsa om hur de då lockades av precis samma saker som för oss till Apelviken idag; havet, friheten, glädjen och en tillvaro lite enklare. En kall öl till det?