top of page

Vinfestival

26 AUGUSTI 2023

Årets vinfestival är precis i hamn. Tack alla som kom! Vi gör om det den 26 augusti 2023. Mer info kommer under våren. Tills dess låter vi informationen från 2022 ligga kvar nedan.

Som vi längtat. Som. Men nu är det dags igen! Sommarens allra trevligaste vinmingel. I en strandvik väldigt nära dig. Boka redan nu in sista lördagen i augusti, mellan elva och sjutton. Ta med ett gäng sköna vänner, låt de du möter på vägen följa med. Beväpna dig med ett par bra skor, en solhatt och ditt allra bästa humör för en sensommardag du minns ända till vårdagjämningen.

En smakresa

FRÅN APELVIKEN RUNT HALVA KLOTET

Sju krogar i samma vik. Från Varbergs Kusthotell i norr till &Olles i söder. Bara några hundra meter emellan. Börja med Portugal. Kläm in Australien mellan Frankrike och en Riesling. Eller något helt annat. Ta det som du vill, helt och hållet som du känner för, lite som du är. Som andan faller på. Som Apelviken.

 

I år tar sig Surf Saloon an Portugal medan &Olles djupdyker i Italien och Solviken Australien. Varbergs Kusthotell tar vägen över Atlanten till USA, Johns Place återvänder till Sydafrika, Nisses Bodega grabbar tag i Frankrike och Brittas Strandveranda kartlägger Spanien.

Så funkar det

BRA ATT VETA

Varje krog serverar smakprov av fyra olika viner från samma land. Ett smakprov om 4cl kostar en kupong, 25kr, på något ställe 2 kuponger. Häfte om 10st kuponger säljs på plats för 250 kr. Särskilda glas finns; pris 25 kr eller en kupong. Glaset tar du med mellan krogarna - och hem när dagen är slut. Och har du varit här förut tar du naturligtvis med dig förra årens glas - så är du väl rustad. I vinfestivalprogrammet som du får när du köper kuponghäfte finns alla vinerna presenterade med namn, beskrivning, region, druva/or, alkoholhalt och i förekommande fall artikelnummer på systembolaget. 

Paket

KRAMA UT MER UR VINFESTIVALEN

Vill du ha ut så mycket som möjligt ur vinfestivalen? Vara på plats i tid, fortsätta hela kvällen och slippa köra hem? Boka våra paket med boende och 'goodiebag'. Då får du två nätter i hotell eller campingtomt, 26-28 augusti, ett vinfestivalhäfte (per två personer), ett vinfestivalglas per person en rad erbjudande hos oss, tilltugg och vinfestivalkupong på Nisses Bodega. Allt som allt, i runda slängar värt 500 riksdaler.
Boka i tid. Vinfestivalpaketen är begränsade.

Fullbokat
Fullbokat
quiz_box_480.jpg
Vår
Quiz på Solviken

Klassisk pubquiz. Vi mäter krafterna när det kommer till viktig och inte alls viktig allmänbildning.

apelviken_sup.jpg
Brunch_577_nisses_varberg.jpg
11 februari
Brunch

Njut av världens bästa uppfinning; frukost och lunch på samma gång. Som låter dig hinna med en rejäl långpromenad längs havet före. 

apelviken_schnitzel (1).jpg
Måndag - Torsdag
2 för 1

Måndagar till torsdagar fram till och med 23e februari bjuder vi på den billigaste varmrätten när ni är två. Hur bra som helst tycker vi.

bottom of page