Vinfestival

EN VIK. SJU KROGAR. SJU LÄNDER. TJUGOÅTTA OLIKA VINER.

I sensommaren, när solen fortfarande värmer och man vill hålla kvar kvällen lite längre. När det är lite lättare att andas och ett sensommarlugn infunnit sig ställer viken till med ett riktigt vinkalas. Sju krögare har vardera valt ut fyra viner som representerar deras krog, deras mat och ambition, platsen vi finns på och platser dit vi reser för att hämta inspiration. Liksom en krog alltid speglar krögarens personlighet, hans eller hennes smaker, sinnen, ja, rentav inställning till livet ger valet av dessa viner en bild av vilka vi är. Vinfestivalen är en resa, i smaker och personligheter. Börja på vilken krog som helst, och sluta på vilken som helst.

År 2016 var det premiär för Vinfestival Apelviken. Det blev en hejdundrade succé, människor drog från krog till krog, dansade och sjöng. Vinet tog slut men folk var lika glada ändå. Sedan dess har vi gjort om det varje år och vinet tar ibland fortfarande slut.

29 AUGUSTI 2020

En smakresa

FRÅN APELVIKEN RUNT HALVA KLOTET

Sju krogar i samma vik. Från Varbergs Kusthotell i norr till &Olles i söder. Bara några hundra meter emellan. Börja med Portugal och avsluta med Sydafrika. Kläm in Australien mellan Frankrike och en Riesling. Eller något helt annat. Ta det som du vill, helt och hållet som du känner för, lite som du är. Som andan faller på. Som Apelviken.

 

Vilken krog som griper sig an vilket vinland återkommer vi till när det närmar sig. Du får reda på det här.

Så funkar det

BRA ATT VETA

Varje krog serverar smakprov av fyra olika viner från samma land. Ett smakprov om 4cl kostar en kupong, 25kr. Häfte om 10st  kuponger säljs för 250 kr. Särskilda glas finns; pris 25 kr eller en kupong. Glaset tar du med mellan krogarna - och hem när dagen är slut. Och har du varit här förut tar du naturligtvis med dig förra årens glas - så är du väl rustad. I vinfestivalprogrammet som du får när du köper kuponghäfte finns alla vinerna presenterade med namn, beskrivning, region, druva/or, alkoholhalt och i förekommande fall artikelnummer på systembolaget. 

Paket

KRAMA UT MER UR VINFESTIVALEN

Vill du ha ut så mycket som möjligt ur vinfestivalen? Var på plats i tid, fortsätta hela kvällen och slippa köra hem? Boka våra paket med boende och 'goodiebag'. Då får du två nätter i hotell, eller campingtomt, 28-30 augusti, ett vinfestivalhäfte, 2 vinfestivalglas en rad erbjudande hos oss, tilltugg och vinfestivalkupong på Nisses Bodega. Allt som allt, i runda slängar värt 500 riksdaler.
Boka i tid. Vinfestivalpaketen är begränsade.

Cykelsmaker Varberg
Cykelsmaker

30 maj 2020

Fem härliga smakupplevelser med cykel i södra Varberg.

Apple Bay Day
Apple Bay Day

6 juni 2020

En ny tradition i Apelviken. Varje år på självaste nationaldagen

Riktigt midsommar
Midsommar

19-21 juni 2020

Maten, glädjen, lekarna och midsommarnatten - den magiska!

Vinfestival
Vinfestival

29 augusti 2020

Sju krogar, sju länder och tjugoåtta olika vin. Det är vinfestival i Apelviken.

Destination Apelviken logotype
  • facebook länk
  • Instagram länk
  • TripAdvisor länk
  • Youtube länk

Kontakt

Sanatorievägen 4

432 53  VARBERG

Reception: 0340-641300

Fler kontaktuppgifter

Genvägar