Vinfestival

27 AUGUSTI 2022

Som vi längtat. Som. Men nu är det dags igen! Sommarens allra trevligaste vinmingel. I en strandvik väldigt nära dig. Boka redan nu in sista lördagen i augusti, mellan elva och sexton. Ta med ett gäng sköna vänner, låt de du möter på vägen följa med. Beväpna dig med ett par bra skor, en solhatt och ditt allra bästa humör för en sensommardag du minns ända till vårdagjämningen.

En smakresa

FRÅN APELVIKEN RUNT HALVA KLOTET

Sju krogar i samma vik. Från Varbergs Kusthotell i norr till &Olles i söder. Bara några hundra meter emellan. Börja med Portugal och avsluta med Sydafrika. Kläm in Australien mellan Frankrike och en Riesling. Eller något helt annat. Ta det som du vill, helt och hållet som du känner för, lite som du är. Som andan faller på. Som Apelviken.

 

Vilken krog som griper sig an vilket vinland, om vi med tanke på pandemin måste anpassa festivalen och i så fall hur vet vi ännu inte - så snart vi vet får du reda på det här.

Så funkar det

BRA ATT VETA

Varje krog serverar smakprov av fyra olika viner från samma land. Ett smakprov om 4cl kostar en kupong, 25kr, på något ställe 2 kuponger. Häfte om 10st  kuponger säljs för 250 kr. Särskilda glas finns; pris 25 kr eller en kupong. Glaset tar du med mellan krogarna - och hem när dagen är slut. Och har du varit här förut tar du naturligtvis med dig förra årens glas - så är du väl rustad. I vinfestivalprogrammet som du får när du köper kuponghäfte finns alla vinerna presenterade med namn, beskrivning, region, druva/or, alkoholhalt och i förekommande fall artikelnummer på systembolaget. 

Paket

KRAMA UT MER UR VINFESTIVALEN

Vill du ha ut så mycket som möjligt ur vinfestivalen? Vara på plats i tid, fortsätta hela kvällen och slippa köra hem? Boka våra paket med boende och 'goodiebag'. Då får du två nätter i hotell eller campingtomt, 26-28 augusti, ett vinfestivalhäfte, ett vinfestivalglas per person en rad erbjudande hos oss, tilltugg och vinfestivalkupong på Nisses Bodega. Allt som allt, i runda slängar värt 500 riksdaler.
Boka i tid. Vinfestivalpaketen är begränsade.

Apple Bay Day
Apple Bay Day

6 juni

Apple Bay Day är tillbaka! Det är åter dags för årets stora kick off i Apelviken!

Quiz på Solviken
Quiz

9 juni

Kluriga och inte så kluriga frågor i klassisk pubquiz på Solviken.

Cirkus Olympia i Apelviken
Cirkus Olympia

7 juli

Äntligen tillbaka igen. Här igen för att bringa skratt, häpnad och förvåning.

Vinfestival Apelviken
Vinfestival

27 augusti

I augusti är det åter dags för sensommarens vinmingel. 7 krogar, 7 länder, 28 viner.