Vinfestival

EN VIK. SJU KROGAR. SJU LÄNDER. TJUGOÅTTA OLIKA VINER.

I sensommaren, när solen fortfarande värmer och man vill hålla kvar kvällen lite längre. När det är lite lättare att andas och ett sensommarlugn infunnit sig ställer viken till med ett riktigt vinkalas. Sju krögare har vardera valt ut fyra viner som representerar deras krog, deras mat och ambition, platsen vi finns på och platser dit vi reser för att hämta inspiration. Liksom en krog alltid speglar krögarens personlighet, hans eller hennes smaker, sinnen, ja, rentav inställning till livet ger valet av dessa viner en bild av vilka vi är. Vinfestivalen är en resa, i smaker och personligheter. Börja på vilken krog som helst, och sluta på vilken som helst.

År 2016 var det premiär för Vinfestival Apelviken. Det blev en hejdundrade succé, människor drog från krog till krog, dansade och sjöng. Vinet tog slut men folk var lika glada ändå. Sedan dess har vi gjort om det varje år och vinet tar ibland fortfarande slut.

29 AUGUSTI 2020

En smakresa

FRÅN APELVIKEN RUNT HALVA KLOTET

Sju krogar i samma vik. Från Varbergs Kusthotell i norr till &Olles i söder. Bara några hundra meter emellan. Börja med Portugal och avsluta med Sydafrika. Kläm in Australien mellan Frankrike och en Riesling. Eller något helt annat. Ta det som du vill, helt och hållet som du känner för, lite som du är. Som andan faller på. Som Apelviken.

 

Vilken krog som griper sig an vilket vinland återkommer vi till när det närmar sig. Du får reda på det här.

Så funkar det

BRA ATT VETA

Varje krog serverar smakprov av fyra olika viner från samma land. Ett smakprov om 4cl kostar en kupong, 25kr. Häfte om 10st  kuponger säljs för 250 kr. Särskilda glas finns; pris 25 kr eller en kupong. Glaset tar du med mellan krogarna - och hem när dagen är slut. Och har du varit här förut tar du naturligtvis med dig förra årens glas - så är du väl rustad. I vinfestivalprogrammet som du får när du köper kuponghäfte finns alla vinerna presenterade med namn, beskrivning, region, druva/or, alkoholhalt och i förekommande fall artikelnummer på systembolaget. 

Påsk i Apelviken

Full fart hela påsken; butiken är öppen, det blir äggajakt och påskdisco

9-13 april 2020

Påsk i Apelviken
Riktigt midsommar

Maten, glädjen, lekarna och midsommarnatten - den magiska!

19-21 juni 2020

Midsommar
Apple Bay Day

En ny tradition i Apelviken. Varje år på självaste nationaldagen

6 juni 2020

Apple Bay Day
Vinfestival

Sju krogar, sju länder och tjugoåtta olika vin. Det är vinfestival i Apelviken.

29 augusti 2020

Vinfestival
Destination Apelviken logotype
  • facebook länk
  • Instagram länk
  • TripAdvisor länk
  • Youtube länk

Kontakt

Sanatorievägen 4

432 53  VARBERG

Reception: 0340-641300

Fler kontaktuppgifter

Genvägar

Ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad, bli inspirerad och få ett och annat erbjudande?