top of page
malt_provning_apelviken (1).jpg

PROVNINGAR

VÅREN 23

Världen är full av smaker. Nyanser. Toner. Ibland inte mer än förnimmelser. Ibland ingenting mindre än en ren käftsmäll. Det finns de som vigt sina liv åt smaker. Det kan vara vin, choklad, sprit eller något helt annat. Några gånger om året tar vi hit dem; entusiasterna, nördarna om man så vill. De som hela tiden söker nya smakupplevelser. 

Kom, var med, lär och upptäck. Här är vårens provningar.

SUBBE BRYGGERI

18 FEBRUARI 2023 15.00

Vad skulle vi börja året med om inte Subbe Bryggeri. De är så bra! Martin kommer till Nisses Bodega i februari. Med sig har han fem hemliga öl, tio cl av varje ingår i provningen.

Under provningen ingår snacks, och efter provningen en burgermeny särskilt komponerad för provningen. Måhända kan det bli ännu mer ölprat mellan tuggorna ...

Max 30 personer

I vanlig ordning bokar de lite klokare ett paket med boende och provning och får på så sätt ännu bättre pris.

subbe_provning.jpg
rom_provning_apelviken (1).jpg
fjare_gin_provning.jpg

FJÄRE GIN

18 MARS 2023 15.00

Till vårens andra provning har vi bjudit hit Fieruaas Distillery. Eller Fjärås, som vi dödliga uttalar det. Ett småskaligt familjedestilleri inte så långt från Tjolöholm. Startade vid årsskiftet 2019/2020, lanserades på systembolaget så sent som i juni 2021 men har redan vunnit tre silvermedaljer i sin första internationella tävling, London Spirit Competition. Missa inte Fjäre Gin när de kommer till Solviken för en unik provning. 

I vårt ginprovningspaket ingår fyra gin om 2cl, tvårätters meny på Solviken; kräfttoast till förrätt och lammytterfilé med säsongens rotfrukter och rödvinsås till huvudrätt.

Max 30 personer

ROM MED PER

29 APRIL 2023 15.00

Visste ni att vi har en av landets främsta, sannolikt den främste, romkännare i samma vik som vi? Det vore ju urbota dumt att inte ta ner honom till Solviken. Pers provningar är en trevlig, avslappnad utflykt både i smaker, historia och geografi. 

Provningen följs av en tvårätters meny; Gratinerade kräftor till förrätt och grillad tomahawk med potatisgratäng till huvudrätt. 

Max 20 personer.

per-holding-glass_edited.jpg
Concrete
hotell_varberg_apelviken_2_edited.jpg
46m² för dig själv
Hotell

Vet du om att vårt hotell är öppet året runt? En hel lägenhet, två sovrum, fullt utrustat kök, fri parkering och egen altan. Frukost ingår alltid!

Brunch_577_nisses_varberg.jpg
Wood Transparent
familjecamping_halland (1)_edited.jpg
Att vara sig själv
Camping

Camping är nog för de flesta möjligheten att ta dagen lite mer som den kommer. Vi har nästan 500 campingtomter för just det!

comapct_vbg_apelviken (1)_edited.jpg
Mysiga kryp-in
Stugor

Vem blir inte nostalgisk av en klassisk campingstuga? Mysighet över alla breddar. Rum att komma nära och rå om varandra i.

bottom of page