top of page
malt_provning_apelviken (1).jpg

PROVNINGAR

SMAKNÖRDERI

Världen är full av smaker. Nyanser. Toner. Ibland inte mer än förnimmelser. Ibland ingenting mindre än en ren käftsmäll. Det finns de som vigt sina liv åt smaker. Det kan vara vin, choklad, sprit eller något helt annat. Några gånger om året tar vi hit dem; entusiasterna, nördarna om man så vill. De som hela tiden söker nya smakupplevelser. 

Kom, var med, lär och upptäck. Här är aktuella provningar.

ginprovning_skrea_varberg (1).jpg

SKREA BACKE GIN

14 OKTOBER 2023 15.00 - FULLBOKAT

Fyra vänner i en halländsk backe bara några mil från oss bestämmer sig en dag för att öppna destilleri. Producerar några år senare gin av världsklass och nu kommer de till oss. Hur grymt som helst!

I vårt ginprovningspaket ingår fyra gin om 2cl, följt av Solvikens rodìzio; en grillbuffé med fem olika köttdetaljer man äter så mycket man vill av och rundar av med grillad ananas.

Max 20 personer

Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat

ROM MED PER

11 NOVEMBER 2023 15.00

Visste ni att vi har en av landets främsta, sannolikt den främste, romkännare i samma vik som vi? Det vore ju urbota dumt att inte ta ner honom till Solviken. Pers provningar är en trevlig, avslappnad utflykt både i smaker, historia och geografi.

Vi provar 2cl av 4 olika rom. Per väljer ut vilka och de är hemliga fram till provningen.

Provningen följs av en tvårätters meny; Pepparstek med potatisgratäng, och efterrätt; crème brûlée med jordgubbar marinerade i Solviken Sofia - japp, det är ännu en rom. 

Max 20 personer.

per-holding-glass_edited.jpg
rom_provning_apelviken (1).jpg
Concrete
hotell_varberg_apelviken_2_edited.jpg
46m² för dig själv
Hotell

Vet du om att vårt hotell är öppet året runt? En hel lägenhet, två sovrum, fullt utrustat kök, fri parkering och egen altan. Frukost ingår alltid!

Brunch_577_nisses_varberg.jpg
Wood Transparent
familjecamping_halland (1)_edited.jpg
Att vara sig själv
Camping

Camping är nog för de flesta möjligheten att ta dagen lite mer som den kommer. Vi har nästan 500 campingtomter för just det!

comapct_vbg_apelviken (1)_edited.jpg
Mysiga kryp-in
Stugor

Vem blir inte nostalgisk av en klassisk campingstuga? Mysighet över alla breddar. Rum att komma nära och rå om varandra i.

SUBBE BRYGGERI

18 NOVEMBER 2023 15.00

Vi avslutar året med Subbe Bryggeri. Martin återkommer till Nisses Bodega i november. Med sig har han fem hemliga öl, tio cl av varje ingår i provningen.

Under provningen ingår snacks, och efter provningen en burgermeny särskilt komponerad för tillfället. Måhända kan det bli ännu mer ölprat mellan tuggorna ...

Max 30 personer

I vanlig ordning bokar de lite klokare ett paket med boende och provning och får på så sätt ännu bättre pris.

b934dc8e0d8770b8.jpeg
bottom of page